Buy books with delivery - on-line store AudioBooks.ua
Phone:
+38 (044) 331-67-10 +38 (050) 331-67-10
CARTCONFIRM ORDER
item(s):: 0 (0 pcs.)
total: 0.00 UAH
When you purchase goods at 1000 UAH. and more - delivery is FREE!
Delivery in Kyiv from 1000 UAH. Nova poshta and Ukrposhta to Ukraine from 1000 UAH - provided payment order for the account or card.
Hours of operation hours
Call-center
Пн-Чт
Пт
Сб


Delivery
Mon-Fri
Pickup from the office
Mon-Fri
Книги

Роберт ФерТ‘юсон, Пітер Коулман

Результативний конфлікт

193.77 UAH
156.95 UAH156.95 UAH
Product type:
Product code:
The book
172822
The book "Результативний конфлікт" - Роберт ФерТ‘юсон, Пітер Коулман
-19%
Author:
EAN13:9786177279319
ISBN:978-617-7279-31-9
Number of pages:320
Year of publication:
Format:60х90/16
Publisher:
Binding:твердый
Language:
Paper:спеціальний папір для приємного читання
Рейтинг
Discuss this product(0 post(s))
Instock:there are enough in our stock
If you are interested this product more than five copies - please specify their availability in our stock, please call: (044) 331-67-10 or email: info@audiobooks.ua
Weight:0.250 kg.
 
The term of reference to a delivery service:Курьером по Киеву - thursday, 28 March 2024
Новой Почтой - friday, 29 March 2024
УкрПочтой по Украине - thursday, 04 April 2024
Курьером по Украине - friday, 29 March 2024

The book "Результативний конфлікт" — Роберт ФерТ‘юсон, Пітер Коулман

Вміння керувати конфліктом, отримувати з нього користь, не посварившись з опонентом – одні з найважливіших навичок, які повинен мати кожен, хто прагне досягнути високих цілей у роботі, а також у повсякденному спілкуванні. Ця книга стала своєрідною інструкцією з ведення конфлікту та поведінки під час конфліктної ситуації.

Тематика видання

Конфлікт, психологія, лідерство, переговори.

Про книгу

Коли конфлікт та влада зустрічаються разом, результат може бути руйнівним. Владу часто пов’язують з енергією, яку фізики визначають як здатність виконувати роботу і досягати результату. Але всі наші зусилля для отримання більшої влади рясніють пастками, обмеженнями, неприємними наслідками та незгодами. Влада та повноваження часто супроводжуються високими очікуваннями, вимогами, обов’язками та відповідальністю, які можуть тиснути на людину.

Для кого книга

Для керівників усіх ланок та їхніх підлеглих, батьків, а також для тих, хто хоче навчитися мистецтву врегулювання конфліктів.

Чому ця книга

У книзі зібрано цілий калейдоскоп скрутних сюжетів, шляхи врегулювання конфлікту та методи застосування влади, найрізноманітніші пастки конфліктів, а також сім основних стратегій урегулювання яскравих та часом небезпечних спалахів конфлікту і влади: доброзичливості, підтримки, домінування, поступливості, самостійності, адаптації та непокори. Найкраще ці стратегії можна опанувати тоді, коли ви самі визначаєте, якими будуть ваші власні дії та результати під час конфлікту. Тому автори пропонують інструменти для самооцінювання, вправи, перелік запитань для перевірки та зведені таблиці, що стануть в пригоді менеджерам, керівникам, адміністраторам, вчителям, медіаторам, консультантам та адвокатам.

Про авторів

Пітер Коулман є професором психології та освіти у Педагогічному коледжі та інституті Землі в Колумбійському університеті. Він також обіймає посаду директора Колумбійського міжнародного центру співпраці та вирішення конфліктів. Окрім того, він – спеціаліст з врегулювання конфліктів та досвідчений консультант, сертифікований штатом Нью-Йорк, з- поміж клієнтів якого: IBM, Citibank, ООН, Світовий банк та Держдепартамент США.

Роберт Фергюсон – психолог та консультант- конфліктолог, який надає послуги з вирішення конфліктів, посередницькі послуги у конфліктних ситуаціях, організовує тренінги на тему лідерства у таких організаціях, як Credit Suisse USA, Merrill Lynch, Ahlstrom, Kennametal, KBI Biopharma та Aegon.

Цитати

***

“Ця книга – про конфлікти, владу та зміни. У ній описано виклики та можливості, що постають перед нами під час конфліктів із тими, хто керує нами (приміром, босами, завідувачами, начальниками, представниками правоохоронних органів, викладачами, батьками), і тими, ким керуємо ми. У ній також ідеться про те, що робити в тих ризикованих ситуаціях, коли відбувається зміщення влади і виникають конфлікти з колишніми співробітниками, які стали підлеглими, чи ж колишніми підлеглими, які стали керівниками”.

***

“Конфлікт багато в чому схожий на вогонь. Коли він виникає, розгорається, поширюється, то завдає болю і непоправної шкоди. Він може розірвати, віддалити, зіпсувати та часом навіть звести нанівець усі стосунки і можливості. Через конфлікт більшість людей починають нервуватися, і ситуація виходить з-під контролю та ускладнюється. Конфлікт призводить до марнування часу, зниження ефективності праці, погіршення командної роботи і духу, дисциплінарних порушень на зразок крадіжки й саботажу та отруює фізичне і моральне здоров’я працівників. Тож конфлікт може обпекти”.

***

“Знайте, коли вам потрібно перейти від кооперативних і поступливих стратегій до більш суперницьких та змагальних. Знайте, коли реагувати на конфлікт належним чином, а коли неналежним. Знайте, як виглядають ситуації, коли інші учасники конфлікту переходять межі, які ви відмовляєтеся перетинати. Знайте, коли доцільно показувати непокору та бунтувати”.

CommentsAdd comment
no posts on this product
To add a comment you must log in.
Что внутри?