Buy books with delivery - on-line store AudioBooks.ua
Phone:
+38 (044) 331-67-10 +38 (050) 331-67-10
CARTCONFIRM ORDER
item(s):: 0 (0 pcs.)
total: 0.00 UAH
When you purchase goods at 1000 UAH. and more - delivery is FREE!
Delivery in Kyiv from 1000 UAH. Nova poshta and Ukrposhta to Ukraine from 1000 UAH - provided payment order for the account or card.
Hours of operation hours
Call-center
Пн-Чт
Пт
Сб


Delivery
Mon-Fri
Pickup from the office
Mon-Fri
Книги

Александр Балабко

З Ніцци до Мужена. Від Башкирцевої до Винниченка

44.95 UAH44.95 UAH
Product type:
Product code:
The book
5778
The book "З Ніцци до Мужена. Від Башкирцевої до Винниченка" - Александр Балабко
Author:
Edition:2000 экз.
ISBN:9789663592121
Number of pages:192 стр. (цветные вклейки)
Format:60х84/16 (145х200 мм)
Publisher:
Binding:Твердый
Language:
Рейтинг
Discuss this product(0 post(s))
Instock:Out of store
If you are interested this product more than five copies - please specify their availability in our stock, please call: (044) 331-67-10 or email: info@audiobooks.ua
Categories:
Weight:0.370 kg.
 

The book "З Ніцци до Мужена. Від Башкирцевої до Винниченка" — Александр Балабко

Письменник і мандрівник Олександр Балабко у своїй книжці продовжує відкривати українські літературно-мистецькі столиці поза Україною. Слідом за Римом Гоголя і Капрі Коцюбинського в цій збірці постає французьке Блакитне узбережжя, «заримоване» з іменами Марії Башкирцевої й Володимира Винниченка. Саме в Ніцці Марія почала вести свій славнозвісний щоденник, робити перші кроки в малярстві. Для Володимира, навпаки, після тріумфального паризького періоду містечко Мужен, що неподалік Ніцци і Канн, стало останнім прихистком, де він спізнав і тяжку фізичну працю, і голод, але не припиняв творити. Читач здійснить прогулянку в часі разом із Марією Башкирцевою від Ніцци до полтавської Диканьки і навпаки (есей «Променад з мадемуазель Марі»), доторкнеться до таїн її особистості в п’єсі на дві дії «Сон Марії Башкирцевої», що стала для автора незвичним продовженням осягнення життя і творчості письменниці й малярки. А в есеї «Винниченко: забута могила у Провансі» постане багатьма незнаний Винниченко: не лише як письменник, якого ніде не друкували, і живописець, картини якого ніде не виставляли, а й як будівельник, садівник, постачальник сировини для парфумерних підприємств, а також вегетаріанець і натурист. Книжку ілюстровано оригінальними кольоровими і чорно-білими знімками Балабка, зробленими в Ніцці, Каннах і Мужені, репродукціями малярських робіт Башкирцевої й Винниченка. Видання розраховане на широкий читацький загал, на тих, хто цікавиться українською літературою і мистецтвом, хто прагне пізнати Україну в широких світах.

CommentsAdd comment
no posts on this product
To add a comment you must log in.